Valašské frgály - pecáky
Potřebné ingredience
Na 1O ks koláčů: 1kg polohr. mouky, 6 žloutků, 6 dkg kvasnic, 1/4 l oleje, 6 dkg cukru, 1/2 l mléka, lžička soli . Tvarohová náplň: na 1 kg mouky (myšleno na těsto)1 kg tvarohu , 4 žloutky, cukr podle chuti, sníh ze 7 bílků, vanilk. cukr - vše smíchat vejce na potření,strouhaný perník, 1máslo a 1dl rum na polevu (na 10 ks) Pro běžnou spotřebu dělám z poloviční dávky. Koláče se dají zmrazit. Papírové kolečko má průměr 30 cm
Postup přípravy
cca 18 dkg těsta rozválíme na šabloně z peč.papíru
rozválené těsto potřeme po okraji vejcem
namažeme tvaroh (nebo makovou či hruškovou náplň, borůvky) a posypeme drobenkou
po upečení posypeme strouhaným perníkem
vychladlé postříkáme rozpuštěným máslem s rumem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé